مهندسی گلخانه
لک، م.ب. ۱۳۸۷٫ مهندسی گلخانه. فناوری در کشاورزی، ۲، ۷-۴٫
با افزایش جمعیت، کاهش منابع و تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی در قرن بیستم شدیداً تهدید میشد. تولید محصولات کشاورزی کافی، ارزان و با کیفیت در تمام فصول سال نیازمند کنترل کامل تمامی فرآیند رشد و نمو گیاه تا مصرف بود. همین امر منجر به توسعه انواع گلخانهها در قرن بیستم شد که البته محدود به گلخانههای تولید سبزی و صیفی نشد. از جمله مواردی که در صنعت گلخانه بدان پرداخته شده است میتوان به گلخانههای تولید گیاهان زینتی و گلخانههای تولید جلبک اشاره کرد.
توسعه فیزیکی گلخانهها در بسیاری از موارد پاسخگوی نیازها نبود. بنابراین، اصلاحات متعددی در گلخانهها برای کاهش هزینههای احداث و بهرهبرداری، بهینهسازی مصرف انرژی و آب، مقاومت سازه در مقابل شرایط جوی و سامانههای کنترل محیط گلخانه انجام گرفت.