مهندسی گلخانه

لک، م.ب. ۱۳۸۷٫ مهندسی گلخانه. فناوری در کشاورزی، ۲، ۷-۴٫

 

با افزایش جمعیت، کاهش منابع و تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی در قرن بیستم شدیداً تهدید می‌شد. تولید محصولات کشاورزی کافی، ارزان و با کیفیت در تمام فصول سال نیازمند کنترل کامل تمامی فرآیند رشد و نمو گیاه تا مصرف بود. همین امر منجر به توسعه انواع گلخانه­‌ها در قرن بیستم شد که البته محدود به گلخانه‌­های تولید سبزی و صیفی نشد. از جمله مواردی که در صنعت گلخانه بدان پرداخته شده است می­‌توان به گلخانه‌­های تولید گیاهان زینتی و گلخانه‌­های تولید جلبک اشاره کرد.

توسعه فیزیکی گلخانه‌­ها در بسیاری از موارد پاسخگوی نیازها نبود. بنابراین، اصلاحات متعددی در گلخانه‌­ها برای کاهش هزینه­‌های احداث و بهره‌­برداری، بهینه‌­سازی مصرف انرژی و آب، مقاومت سازه در مقابل شرایط جوی و سامانه‌­های کنترل محیط گلخانه انجام گرفت.

دریافت فایل مقاله

۲-۳