استفاده از بینی الکترونیکی در تشخیص ویژگی‌های کیفی محصولات گلخانه‌ای

آزادشهرکی، ف.، مؤمنی، د.، حسینی، گ. ۱۳۹۸٫ استفاده از بینی الکترونیکی در تشخیص ویژگی‌های کیفی محصولات گلخانه‌ای. فناوری در کشاورزی، ۴، ۱۰-۴٫

ارزيابي کیفیت و درجه بندي ميوه‌ها و سبزی‌­های گلخانه‌­ای يكي از فعاليت‌­هاي پس از برداشت است كه با توجه به رشد تقاضا براي محصولات سالم و داراي كيفيت بهتر، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در دهه‌های اخير روش­‌هاي غیرتخریبی مختلفي مانند استفاده از اشعه ایکس، امواج نوري، امواج فراصوت، اسپکتروسکوپی با امواج فرو­سرخ نزدیک (NIRs) و غیره، براي ارزيابي ميوه‌ها و سبزي­‌های گلخانه­‌ای کاربرد پيدا كرده‌­اند. معمولا روش­‌های غيرتخریبی نسبت به روش‏‌هاي تخریبی سريع‌تر و اقتصادي‌­تر هستند. طی دهه‌های اخیر تحقیقات گسترده‌ای روی کاربرد روش‌‏های غیرتخریبی در کیفیت‌سنجی میوه‌ها و سبزی­‌های گلخانه‌­ای انجام شده است ولی هیچ کدام از این روش‏‌ها نتوانسته‌­اند تمام ویژگی‎­های کیفی محصول را تعیین کنند (Abbott, 1999).

دریافت فایل مقاله

۴-۲